nieuws

Plan kantoren bij Zwols stadion exit

bouwbreed Premium

De gemeente Zwolle ziet af van de bouw van kantoren op de locatie van het nieuwe FC Zwolle-stadion. FC Zwolle mag grootschalig verbouwen en eventueel nieuw bouwen, maar de gemeente wil niet meer dan 9,1 miljoen euro bijdragen.

Eind vorig jaar werd het plan om een nieuw stadion te combineren met kantoorontwikkeling van tafel geveegd. De kosten voor infrastructuur en grondverwerving zouden te hoog oplopen, terwijl de ontwikkeling van kantoren juist was bedoeld om het nieuwe stadion deels te financieren. Daarnaast vreesde de gemeente dat de verwerving van de grotendeels particuliere grond veel tijd zou kosten, evenals de eventuele bezwaarprocedures tegen de bouw van kantoren.

Het gemeentebestuur heeft nu voorgesteld om eerst de mogelijkheid te bekijken het stadion grootschalig te verbouwen. Als de kosten niet in verhouding staan tot nieuwbouw kan alsnog worden besloten een heel nieuw stadion te bouwen. Hoe het hele project moet worden bekostigd wordt dit voorjaar overgelaten aan het nieuwe gemeentebestuur.

Reageer op dit artikel