nieuws

Parkstad Limburg wil stedelijke regio zijn

bouwbreed Premium

Parkstad Limburg, een bestuurlijke samenwerking tussen acht gemeenten in de vroegere oostelijke mijnstreek, wil door de Tweede Kamer als stedelijke regio worden aangemerkt.

De Kamer buigt zich momenteel over de verlengingswet voor de Kaderwet bestuur in verandering onder de naam ‘Wet bestuur in stedelijke regio’s’. Het dagelijks bestuur van de Regio Parkstad Limburg wil als bestuurlijk geheel in Haagse nota’s en regelingen worden opgenomen. Daarmee is er ruim baan voor bestuurlijke, organisatorische en financiële mogelijkheden, die er in het huidige samenwerkingsverband niet zijn. Een deel van de Kamer zou volgens het dagelijks bestuur wel voelen voor aanwijzing van Parkstad Limburg als stedelijke regio.

Reageer op dit artikel