nieuws

Nieuwe gemeente nog geen Vlietstede

bouwbreed Premium

De gemeenteraad van de gefuseerde gemeenten Leidschendam en Voorburg heeft niet ingestemd met de nieuwe naam Vlietstede. De partijen gaven tijdens de eerste raadsvergadering aan dat ze bedenktijd nodig hebben. Er zou onder de inwoners van de twee plaatsen weinig draagvlak bestaan voor de naam Vlietstede.

Toch waren het de inwoners die voor Vlietstede hebben gekozen. Eind oktober werd bekendgemaakt dat Leidschendammers en Voorbugers, die per e-mail en telefoon konden stemmen, Vliestede beter vonden klinken dan Vliethoven of Voorburg

Eind deze maand vergadert het gemeentebestuur weer over de gemeentenaam. Het college van burgemeester en wethouders legt de gemeenteraad dan de namen Vlietstede, Leidschendam/Voorburg en Voorburg/Leidschendam voor. De twee gemeenten zijn per 1 januari samengegaan.

Reageer op dit artikel