nieuws

Nieuwbouw vervangt bosbad De Vuursche

bouwbreed

Het Baarnse bosbad De Vuursche is zo lek als een mandje. Sluiten of investeren in nieuwbouw, dat was de vraag die het gemeentebestuur zich in afgelopen maanden stelde. Het wordt helemaal nieuw.

De ingreep vraagt een investering van ruim 2 miljoen euro. Het bestuur heeft uit meerdere scenario’s gekozen voor een compactere zwemgelegenheid. Het nieuwe bad zal kleiner zijn dan het oude, waarvan het diepe bassin 50 meter groot is. Het nieuwe openluchtbad wordt uitgebreid met enkele sportief-recreatieve activiteiten als tennis en golf. De uitbreiding is vooral bedoeld om het jaarlijkse bezoekersaantal, 35.000, op te krikken.

Het openluchtbad in de bossen van Lage Vuursche, werd ruim vijftig jaar geleden aangelegd en heeft een belangrijke regiofunctie. Onderzoek wees uit dat het gezinsbad grote faam geniet bij inwoners van Soest, Hilversum, Bunschoten en Amersfoort. Wethouder H. van de Kerk gaat in overleg met de provincie proberen het oude bad komende zomer nog open te houden voor het publiek. De vraag is of op drukke dagen een goede waterkwaliteit kan worden gehaald. In de zomer van 2003 behoren deze zorgen tot het verleden, nadat het nieuwe bad in gebruik is genomen.

De raad dient overigens nog wel in te stemmen met de ideeën van het college.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels