nieuws

Lafarge boekt 12 procent omzetgroei

bouwbreed

Het Franse bouwstoffenconcern Lafarge heeft in 2001 een omzet gerealiseerd van 13,7 miljard euro. Het resultaat betekent een stijging van 12 procent ten opzichte van het jaar 2000.

De cementdivisie van Lafarge slaagde erin in het vierde kwartaal de ingezette groei van 4 procent te handhaven. In zowel West-Europa als het noorden van Amerika nam de vraag zelfs toe.

Vooral in Frankrijk en Spanje werden goede resultaten geboekt. In Duitsland daalde de omzet. De productie in Noord-Amerika profiteerde van het milde weer in het vierde kwartaal.

In landen als Jordanië, Venezuela, Zuid-Korea en China boekte Lafarge uitstekende financiële resultaten.

Ook in Afrika is het tij gunstig. De groei in deze regio’s was ruim voldoende om de zwakke afzet in Polen, Turkije en de Filippijnen te compenseren.

De omzet van de cementdivisie steeg tot bijna zes miljard euro.

De divisie Bulk en Beton zag de omzetgroei in het vierde kwartaal afnemen tot 2 procent. Over het hele jaar gemeten wordt niettemin een stijging van de omzet genoteerd van 4 procent, die daarmee uitkomt op 4,8 miljard euro.

De divisie Daken gaat gebukt onder de slechte resultaten in Duitsland. De omzet daalde vorig jaar met acht procent tot 16 miljard euro.

De verkoopcijfers van de gipsdivisie daarentegen stegen met 13 procent en kwam daarmee uit op 1,1 miljard euro.

Reageer op dit artikel