nieuws

Koninklijk huwelijk: 50.000 euro schade voor BAMNBM

bouwbreed

De rekening aan de gemeente Amsterdam zal 50.000 euro bedragen, zegt dr.ing. W. van Vonno, voorzitter raad van bestuur van de Koninklijke BAM NBM. Die kosten zegt de aannemer te maken voor de tijdelijke ontruiming van zijn bouwplaats op de route van het kroonprinselijk paar op zaterdag 2 februari. BAM bouwt aan het nieuwe hoofdkantoor van de KasAssociatie, rond het voormalige Telegraafgebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal.

Met ingang van afgelopen donderdag tot en met 3 februari heeft de gemeente de vergunning opgeschort voor alle bouwactiviteiten in de binnenstad. BAM staat opvallend midden in de stad met een betonmixer, kranen en veel spullen. Deze week was de bouwplaats nog niet geruimd.

“Natuurlijk doen we wat is gevraagd”, zegt Van Vonno. “Wij zullen ons netjes houden aan de regels. Die dag moet goed verlopen. Wij zijn niet negatief ingesteld, kijk maar hoe we een grote felicitatie hebben opgehangen. Nee, het is geen probleem de opslag te regelen, want dat doen we voortdurend in de bouw.” De juristen van het bedrijf in Bunnik calculeren de schade, die volgens Van Vonno bestaat uit onder andere het stilleggen van het werk gedurende twaalf dagen, het zoeken naar ander werk voor de mensen, het afbreken en het weer opbouwen van de bouwplaats. “Dat zijn zeker geen peanuts”, zegt hij. Met de gemeente zijn nog geen gesprekken gevoerd; de brief met schadeclaim gaat binnenkort de deur uit. De Dienst Binnenstad in Amsterdam heeft verklaard dat de gemeente zich zal beroepen zal op overmacht en geen schade zal vergoeden.

Reageer op dit artikel