nieuws

Kerkrade krijgt nieuwe winkelpassage

bouwbreed

Het centrum van Kerkrade krijgt een nieuwe winkelpassage. Hierdoor wordt zo’n 2700 vierkante meter winkelruimte aan het centrum toegevoegd.

Een deel van dat oppervlak kan tevens worden gebruikt als kantoor- en bedrijfsruimte. Het huidige V&D-gebouw moet voor de nieuwe passage wijken, het warenhuis wordt elders in het plan gehuisvest. Verder komen er 74 appartementen in het duurdere segment en wordt onder de winkels een tweelaagse parkeergarage gebouwd. Die is deels bestemd voor de bewoners van de appartementen en heeft tevens zo’n tweehonderd openbare parkeerplaatsen. De parkeergarage wordt verbonden met en ontsloten via de bestaande parkeergarage onder de Theaterpassage.

De bouwwerkzaamheden beginnen naar verwachting in het voorjaar van 2003. De totale investering bedraagt 31 miljoen euro, waarvan de gemeente Kerkrade ruim 3 miljoen ophoest. Projectontwikkelaar 3W Vastgoed uit Maastricht heeft het centrumplan opgesteld. Als de gemeenteraad op 6 februari met de plannen instemt, tekent de gemeente een intentieverklaring met 3W Vastgoed.

Omdat de nieuwe passage aansluit op twee bestaande passages, krijgt Kerkrade een grotendeels overdekt winkelcircuit. In het plan is ook voorzien in de uitbreiding van het foyer van het Theater Kerkrade, waardoor dit beter bereikbaar is. Verder komt er een openbaar plein achter het raadhuis, dat in de nieuwe plannen volledig vrij komt te staan.

Reageer op dit artikel