nieuws

Janssen de Jong wil naar één miljard gulden omzet

bouwbreed

Bouwconcern Janssen de Jong Groep wil binnen twee jaar groeien naar een omzet van een 450 miljoen euro oftewel een miljard gulden. Dat betekent evenwel niet dat de ambitieuze aannemer uit Son en Breugel lukraak bouwbedrijven gaat overnemen.

Dat zegt bestuursvoorzitter E. Krul in een interview met Cobouw. “Als we echt willen, kunnen we onze omzet zo verdubbelen”, aldus Krul. “Elke week worden ons wel bouwers aangeboden. Maar we gaan niet voor omzet, maar voor rendement. Bedrijven die we overnemen moeten stuk voor stuk hogere marges hebben dan gangbaar is in de bouwnijverheid.” Janssen de Jong Groep boekte in 2000 een omzet van 300 miljoen euro. Krul verwacht dat de bedrijfsopbrengsten over vorig jaar uitkomen op ongeveer 350 miljoen euro.

De stap naar het ‘magische’ miljard zal nog een hele klus worden, realiseert de bestuursvoorzitter zich. Behalve door overnames denkt Krul de doelstelling te halen door een forse autonome groei van de bedrijfsonderdelen Infrastructuur, Systeembouw en Projectontwikkeling en Bouw.

“Wij zijn geen capaciteitsbouwer”, benadrukt Krul. “We zoeken het vooral in de specialistische periferie van de bouw. Dan moet je denken aan systeembouw en afbouw, activiteiten met iets betere marges dan het gewone bouwwerk.”

Het merendeel van de bedrijven die Janssen de Jong overneemt, blijft onder eigen naam opereren. Hoewel Krul de voordelen van een en dezelfde naam voor alle onderdelen wel inziet, houdt hij vast aan de huidige opzet. “Een bedrijfsnaam is ook vaak een kwestie van ego. Wij voeren hier echter geen top-downbeleid, maar hechten waarde aan eigen ondernemerschap van de verschillende bedrijven.”

Op pagina 2: Janssen de Jong zoekt marges in periferie.

Reageer op dit artikel