nieuws

Ikea bouwt nieuwe vestiging in Breda

bouwbreed Premium

Een restaurant, een bistro, kinderopvang met minibioscoop en zelfs een sprookjesbos. Dat worden de trekpleisters van de nieuwe Ikea-vestiging in Breda. Ikea hoopt deze zomer te kunnen starten met de bouw van zijn nieuwste vestiging op de meubelboulevard van de Baroniestad. In totaal zal het pand ruim 23.500 vierkante meter beslaan en 1250 parkeerplaatsen herbergen. In het ontwerp zijn de winkel en het magazijn bovenop twee parkeerlagen gesitueerd, waardoor het pand in totaal vier bouwlagen krijgt.

De vestiging in Breda wordt één van de grotere van Nederland. Naast het aanbod van duizenden woonartikelen wil het bedrijf de nadruk duidelijk leggen op vermaak voor jong en oud. In hoeverre het geplande sprookjesbos in de nieuwe Ikea-vestiging een kopie zal worden van de wereldberoemde Efteling-variant, is nog niet duidelijk.

Eind 2003 hoopt Ikea de deuren van de vestiging in Breda te kunnen openen.

Reageer op dit artikel