nieuws

Heddes tekent hoger beroep aan in zaak toneeltoren

bouwbreed

Aannemer Heddes gaat in beroep tegen de uitspraak van het laatste kort geding in de slepende kwestie over de ingestorte toneeltoren.

Volgens de bouwer maakte de gemeente een potje van de directievoering en heeft zij onterecht het contract voor de bouw van de toneeltoren ingetrokken.

De directievoering van de bouw van de schouwburg en de toneeltoren was in handen van twee partijen. Ingenieursbureau Aronsohn zag exclusief toe op de constructies, terwijl de firma Weijzen een oog hield op de overige bouwactiviteiten. Maar nadat de toren in de nacht van 9 op 10 april instortte, nam de gemeente het volgens Heddes niet zo nauw meer met die rolverdeling. Heddes en zijn staalbouwer BNG werkten herstelplannen uit, maar die werden ijlings door de gemeente verworpen, zonder dat duidelijk gemaakt werd wat er dan wel van de hoofdaannemer werd verwacht. Van de verwarrende patstelling die daardoor ontstond, maakte de gemeente volgens Heddes misbruik door het bouwcontract, op grond van wanprestatie op te zeggen. De rechter stelde de gemeente daarin gelijk in een kort geding eind vorig jaar. In hoger beroep gaat Heddes deze beslissing opnieuw aanvechten.

Reageer op dit artikel