nieuws

HBG bouwt brug in San Francisco

bouwbreed

De Hollandsche Beton Groep heeft een deelopdracht van 290 miljoen euro bemachtigd bij de bouw van een brug in San Francisco. Dochteronderneming FCI Constructors Inc verwierf in een joint venture met Kiewitt Construction en Manson de opdracht voor het oostelijke deel van de San Francisco-Oakland Bay Bridge. Met het project is een investering van 1,1 miljard euro gemoeid.

De opdracht komt van het Californische verkeersministerie. De huidige San Francisco-Oakland Bay Bridge is 2,8 kilometer lang en is gebouwd in 1936. Na de aardbeving in 1989 – waarbij een deel van het brugdek instortte – besloot de federale overheid tot bouw van een nieuwe oostelijke verbinding. Het westelijke deel van de oeververbinding wordt momenteel versterkt. Naar verwachting zal de bouwcombinatie de brug in duizend werkdagen (begin 2006) opleveren. Hierna wordt de oude brug gesloopt. Dagelijks passeren ongeveer 280.000 voertuigen de brug.

Reageer op dit artikel