nieuws

Grolsch vindt omwonenden op zijn weg bij uitbreidingsplan

bouwbreed

De vergunning voor de nieuwe bierbrouwerij van Grolsch in Enschede is niet zorgvuldig tot stand gekomen, vinden omwonenden. Eén van hen zegt dat gebruik is gemaakt van door Grolsch beïnvloede onderzoeksrapporten. Dit bleek tijdens een zitting bij de Raad van State.

Grolsch wil de locaties Groenlo en Enschede samenvoegen en een nieuwe brouwerij bouwen op industrieterrein De Groote Plooy. De brouwerij moet in 2005 in werking zijn. De aanvang van de bouw is door weerstand van de omwonenden twee jaar vertraagd. De omwonenden vrezen stank- en verkeersoverlast en angst voor ontploffingen door de opslag van ammoniak.

Naar aanleiding van de bezwaren is de vergunning lopende de procedure aangepast. De omwonenden vinden echter dat zij niet voldoet en niet zorgvuldig tot stand is gekomen. Eén zegt bewijzen te hebben dat bij de vergunningverlening gebruik is gemaakt van rapporten waarin de conclusies, door toedoen van Grolsch, aangepast zijn. Uitspraak volgt over een paar maanden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels