nieuws

Fluor Daniel toont jeugd schoonheid vak

bouwbreed

Fluor Daniel Consultants, de Nederlandse dochter van het Amerikaanse Fluor Corp., gaat schooljeugd interesseren voor het vak techniek. Medewerkers van Fluor gaan de ‘schoonheid’ van het vak engineering laten zien.

Al jarenlang is er sprake van een afnemende interesse voor de sector techniek bij schoolverlaters. Dit ondanks de brede beroepstak en de carrièremogelijkheden. Verwacht wordt dat er binnen afzienbare tijd een wereldwijd tekort ontstaat aan goed opgeleide ingenieurs. Dit zou als de huidige trend doorzet kunnen oplopen tot vijf miljoen in 2010.

In de Verenigde Staten en Canada wordt al een aantal jaren de zogenoemde ‘Engineers Week’ georganiseerd. Tijdens dit jaarlijkse evenement wordt met behulp van toonaangevende instanties en bedrijven uit de branche zoals General Electric, Boeing, IBM, Dupont en Fluor, in het onderwijs stilgestaan bij het vak engineering en alles wat ingenieurs bijdragen aan de samenleving. Dit jaar wordt die week gehouden van 17 tot en met 23 februari.

Delen

“Tot nog toe beperkte de bijdrage van Fluor Daniel in Nederland zich tot deelname aan de zogenoemde Friendly Competition. Dat is een wedstrijd waarbij teams van alle Fluor-kantoren ter wereld een ontwerpopdracht op het gebied van engineering krijgen en deze moeten zien te volbrengen met behulp van bijvoorbeeld kantoorartikelen”, zegt algemeen directeur T. de Haan van de Nederlandse Fluor-tak.

Nu echter gaat het Bergse bedrijf meer doen, in navolging van de Noord-Amerikanen. De eigen werknemers worden ingezet om hun ‘trots en enthousiasme’ voor hun vak ‘te delen met de buitenwereld’.

Beginnen

Bovendien willen ze laten zien wat de techniek heeft bijgedragen aan de gemeenschap in de vorm van onder meer energiehuishouding, communicatie, transport en woningbouw.

“Dit programma is niet gemakkelijk te realiseren, maar het is een investering in de toekomst. Als we niets doen, zullen we steeds meer problemen gaan ondervinden met het aantrekken van professionals. We kunnen beginnen de toekomstige professionals te laten zien wat voor een prachtig vak engineering is, en hopen dat we hiermee de toekomst een beetje kunnen beïnvloeden”, aldus directeur De Haan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels