nieuws

Ferney ziet omzet 8 procent groeien

bouwbreed

Bij inkoopcombinatie Ferney Group is vorig jaar de gefactureerde omzet gestegen met 8 procent tot 144 miljoen euro. Vooral de private labels Ironside, Kelfort en Oxloc sloegen goed aan. Hun omzet nam met bijna eenderde toe tot zeven miljoen euro. De groei komt voort uit zowel het stijgende aantal leden als een forse uitbreiding van het assortiment.

Ferney zegt met 67 leden en 150 vestigingen de grootste Nederlandse inkoopcombinatie te zijn op het terrein van machines/gereedschappen, bouwbeslag en ijzerwaren. Naast inkoopcondities biedt Ferney de aangesloten bedrijven diverse diensten zoals het beschikbaar stellen van catalogi, promotionele ondersteuning en opleidingen.

Vorig jaar stond bij Ferney de strategische samenwerking met Duitse partner E/D/E centraal. Daardoor konden betere inkoopcondities worden bereikt. Dit jaar wordt op de ingeslagen weg voortgegaan.

Reageer op dit artikel