nieuws

Duitse dochters Imtech samen

bouwbreed

Technisch dienstverlener Imtech uit Gouda heeft haar Duitse dochters ROM en Rheinelektra Technik samengevoegd tot Imtech Deutschland. De fusie heeft honderd arbeidsplaatsen gekost.

De samenvoeging en naamswijziging houdt verband met Imtechs streven onder één naam en als één Europees merk werkzaam te zijn.

Ruim een jaar geleden was Imtech nog een van de onderdelen van conglomeraat Internatio-Müller. De directie van het beursgenoteerde bedrijf koos er echter voor alleen met haar technische poot verder te gaan en verkocht in sneltreinvaart alle andere divisies. Met de opbrengsten werd Imtech verder versterkt, onder meer in Duitsland, waar Rheinelektra Technik werd ingelijfd. Eind vorig jaar wijzigde Internatio-Müller zijn naam definitief in Imtech. Nu ook de Duitse dochters de naam Imtech hebben meegekregen, is de naamswijzigingsoperatie voltooid.

Duitsland is voor de technisch dienstverlener een van de belangrijkste markten. Jaarlijks zet Imtech er 900 miljoen euro om met bijna vijfduizend werknemers. Daarmee is het op het gebied van multidisciplinaire technische dienstverlening marktleider in Duitsland. Imtech richt zich in Duitsland met name op de markten utiliteitsbouw, industrie en scheepsbouw.

Als gevolg van de samenvoeging van de Duitse dochter ROM en Rheinelektra Technik zijn honderd arbeidsplaatsen verloren gegaan. De sluiting van het voormalige hoofdkantoor van Rheinelektra Technik in Mannheim is de voornaamste boosdoener.

Eind vorig jaar schrapte Imtech al banen bij zijn laatste aanwinst Datelnet. Doordat de resultaten van de ict-dienstverlener tegenvielen greep de Imtech-top hard in en saneerde 650 arbeidsplaatsen weg. Daarmee moet worden voorkomen dat Datelnet dit jaar in de rode cijfers belandt. Gisteren meldde Imtech dat R. van Straten is benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van Datelnet. Hij volgt voormalig directeur-eigenaar H. Brus op.

Reageer op dit artikel