nieuws

DHV sluit allianties met Amerikaanse bedrijven

bouwbreed

DHV tuigt samen met het Amerikaanse ingenieursbureau CH2M Hill een joint venture op om meer grip te krijgen op de Centraal-Europese markt.

Het plan is om in een later stadium – eveneens op gelijkwaardige wijze – in China gezamenlijk op te trekken. CH2M Hill is gevestigd in Denver en realiseerde vorig jaar met 11.000 medewerkers een omzet van 2 miljard dollar.

Naast de nieuwe samenwerking met CH2M Hill slaat ingenieursbureau DHV verder de vleugels uit door voor 40 procent deel te nemen in het Canadese bedrijf Delcan. De onderneming met vijfhonderd medewerkers en 50 miljoen euro omzet is een specialist op het terrein van het verkeersmanagement.

“De voorgenomen allianties betekenen een aanzienlijke versterking”, aldus bestuursvoorzitter J. Huis in ’t Veld. “De nieuw partners zijn beide niet aan de beurs genoteerde bedrijven. Hun werkwijze past het beste bij onze bedrijfscultuur. Delcan is een heel sterke nichespeler. CH2M Hill daarentegen opereert als een breed bedrijf vooral op de Amerikaanse thuismarkt, met een buitenlandse omzet die vergelijkbaar is met de onze.”

Op pagina 2: Winst DHV daalt met een kwart.

Reageer op dit artikel