nieuws

CRH blijft op overnamepad

bouwbreed

Het Ierse bouwmaterialenconcern CRH, dat in Nederland onder meer eigenaar is van Gamma/Karwei en van Heras Hekwerken, besteedde in de tweede helft van 2001 weer 359 miljoen euro aan acquisities en andere uitbreidingen. In totaal zijn er 22 ondernemingen aan de groep toegevoegd.

De Divisie Producten en Distributie van CRH, die zijn hoofdkantoor heeft in Vlaardingen, kon in juli de bouwmarkt Bos Bouwstoffen in Weert overnemen. Verder werd de Gamma/Karwei-franchiseketen zes filialen groter door de overname van Cox Bouwmarkten in Noord-Brabant. Met de inlijving van Gamma Aalst zette CRH ook de eerste stappen op de DHZ-markt in België. De onderneming beschikt nu over in totaal 59 bouwmarkten en DHZ-zaken in de Benelux.

In een andere sector werd in november de fabrikant voor betonnen dakspanten Zoontjes aangekocht. Dit bedrijf, met een jaarlijkse omzet van 14 miljoen euro, vormt een goede aanvulling op het al tot CRH behorende Struyk Verwo.

Verder zette deze divisie een eerste stap in de isolatiesector in Scandinavië.

De Divisie Materialen kocht onder meer bedrijven aan voor beton-, zand- en grindactiviteiten in Finland en een steenfabriek in Noord-Ierland.

De verdere acquisities vonden plaats in de Verenigde Staten, waar CRH een belangrijke rol speelt in de toelevering aan de bouwsector.

Reageer op dit artikel