nieuws

Bruco ‘bouwt’ recordtaart voor Alexander en Máxima

bouwbreed

Bouwbedrijf Bruco in Ommen ‘bouwt’ zaterdag 2 februari op de trouwdag van kroonprins Willem-Alexander en Máxima op het marktplein een 17 meter hoge huwelijkstaart. Onder regie van het bouwbedrijf proberen de plaatselijke bakkers, horeca en tal van vrijwilligers een vermelding in het Guinness Book of Records te veroveren. “Een enorme uitdaging. We hebben natuurlijk wel ervaring met steigerbouw, maar dit is toch iets heel bijzonder”, zegt projectleider H.Bruins van Bruco Ommen.

Niets wordt aan het toeval overgelaten. Zo wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan de vervaardiging van een maquette. Het bouwbedrijf heeft nauwgezet een constructie ontworpen. “We hebben ons daarbij laten leiden door de praktijkervaring die we in de bouw hebben opgedaan. Om te voorkomen dat het enorme gevaarte omver valt heeft de onderkant van de constructie een oppervlakte van 10 bij 10 meter. Tuidraden en schoren zorgen voor extra stevigheid.”

Het bedrijf levert niet alleen het benodigde steigermateriaal, maar ook de zeventien taartbodems die om de meter op de recordtaart worden gebouwd.

Reageer op dit artikel