nieuws

Bouwvakkers vast door stroomstoring

bouwbreed

Rotterdam-Zuid en aangrenzende gemeenten hebben gisterochtend te kampen gehad met een stroomstoring. De omvang van de storing was volgens een woordvoerder van energieleverancier Eneco “enorm”.

Het gebied waar de stroom uitviel begon precies over de Maas. Zo deden de verkeerslichten aan de voet van de Erasmusbrug het niet meer. Ook alle kantoren op de Kop van Zuid, waaronder de rechtbank en belastingdienst zijn donker. Op een bouwterrein op de Kop van Zuid zaten bouwvakkers vast in een stilstaande bouwlift. Ziekenhuizen op Zuid schakelden over op de noodstroomvoorziening.

Trams en metro’s bleven stilstaan. De metro’s in de tunnels zijn op een noodstroomvoorziening doorgereden naar het volgende station en bleven stilstaan. Het openbaarvervoerbedrijf RET stuurde bussen naar stilstaande trams.

Ook op de rijkswegen viel de stroom uit, aldus een politiewoordvoerder. De signaleringsborden boven de weg deden het niet meer.

Reageer op dit artikel