nieuws

Bouw pastorie ligt stil na lugubere vondst

bouwbreed Premium

Aannemer Math Slabbers uit Linne heeft op last van de politie zijn verbouwingswerkzaamheden in de monumentale pastorie van Linne stopgezet. Een van zijn mensen had onder de vloer een bot gevonden van zo’n dertig centimeter. Onmiddellijk werd een link gelegd met een moordzaak uit 1931. Het bot zou kunnen toebehoren aan een 7-jarig meisje dat sinds die tijd wordt vermist.

Eén van de bouwvakkers vertelt, dat hij bij het weghalen van de eiken vloer onder de zitkamer een stapel veldbrandstenen aantrof. “Die stenen waren zonder cement keurig op elkaar gestapeld onder de vloer”, zegt hij. “Daartussenin vond ik het bot. Het vreemde is, dat die bakstenen er pas lang na de bouw in 1869 onder gelegd kunnen zijn, want de vloer dateert uit 1869. Een heel vreemd verhaal”, vindt de medewerker.

Aannemer Slabbers heeft intussen goed de pest in. Het werk ligt stil, zelfs zijn auto met aanhanger met materialen mag niet weg van zijn plek. Alles in afwachting van nader onderzoek door de technische recherche.

De politie hoopt snel duidelijkheid te hebben over de vraag of het bot inderdaad van het vermiste meisje is. Als dat zo is, loopt de aannemer de kans dat hij de dichtgestorte vloer opnieuw moet openbreken om te kijken of er meer botten en beenderen liggen.

Reageer op dit artikel