nieuws

Boor Westerschelde aan de overkant

bouwbreed Premium

Neeltje Suzanna, de westelijke boormachine van de Westerscheldetunnel, boort op dit moment door het dichtblok in de bodem van Zuid-Beveland. Woensdag ziet de machine weer het daglicht en is de eerste van de twee 6,6 kilometer lange tunnelbuizen voltooid.

Volgens een tunnelwoordvoerder van NV Westerscheldetunnel is het boren de laatste weken razendsnel gegaan. Ook de oostelijke boor, die half december nog werd getroffen door een ernstige lekkage, heeft een eindsprint ingezet. Op topdagen werd er 32 meter afgelegd, zodat maar liefst zestien ringen konden worden geplaatst. De tweede boor, die luistert naar de naam Sara, komt over zo’n vier weken boven.

Voordat de westboor aan de oppervlakte komt, moet het dichtblok met betonkwaliteit B4 nog worden doorboord. Dat gaat langzamer dan het boren door de zachte bodem. Ook worden er nog enkele blindringen geplaatst en wordt een gelinjectie uitgevoerd om een waterdichte aansluiting te garanderen op het caisson dat eerder in de bodem van Zuid-Beveland werd afgezonken.

Reageer op dit artikel