nieuws

Bilfinger en Buderus stoppen integratie

bouwbreed

BilfingerBerger probeert niet langer verwarmingsspecialist Buderus uit Wetzar te integreren in de bedrijfsvoering. De bouwer uit Mannheim beschouwt zijn deelname voortaan als een aantrekkelijke belegging maar deze staat voor kopers open.

Beide ondernemingen zijn tot de conclusie gekomen dat de mogelijkheden tot synergie veel te optimistisch zijn ingeschat.

Dertig procent van Buderus is in handen van BilfingerBerger. De Mannheimers rekenen voor 2001 op een productie van 4,6 miljard euro. Buderus realiseerde in de eerste driekwart van het jaar een omzet van 1,4 miljard euro.

Bestuursvoorzitter U. Lüders van Buderus mikt voorlopig ondanks de slechte bouwconjunctuur voor de komende jaren op een gemiddelde groei van 10 procent. De helft daarvan zal moeten komen uit aankopen om de positie op de Europese markt verder te verstevigen.

Buderus slaat zich voortreffelijk door de Duitse crisis, omdat het zich in sterke mate concentreert op de vervangingsmarkt. Slechts 20 procent van de omzet komt uit levenanties voor nieuwbouw.

Volgens Lüders zijn de klanten van Buderus niet rouwig om de lossere binding met BilfingerBerger. De afnemers bestaan voornamelijk uit kleine en middelgrote bedrijven.

Reageer op dit artikel