nieuws

‘Berlaymont-schandaal’ loopt uit de hand

bouwbreed

De kosten voor renovatie van het hoofdgebouw van de Europese Commissie lopen nog veel verder op dan gedacht. Twee Belgische senatoren schrijven in een verschenen zwartboek dat de renovatie 1,36 miljard euro gaat kosten, zo meldt De Standaard.

Het gebouw, waar 3000 mensen moeten werken, staat al sinds 1991 in de steigers op kosten van de Belgische staat. De opleverdatum is telkens verschoven: aanvankelijk zouden de werken in 1998 klaar zijn, maar de regering gaat nu uit van 2003. De senatoren noemen in hun zwartboek 2004. Het ‘Berlaymontgebouw’ heeft geleid tot een schandaal in België. Het kantoor moest worden gerenoveerd, omdat er asbest was aangetroffen. Al tien jaar zitten de ambtenaren in tijdelijke huisvesting. De nieuwste schattingen betekenen een verdrievoudiging van de kosten ten opzichte van de eerste ramingen.

Reageer op dit artikel