nieuws

AZGblaast transport hoogste kraan af

bouwbreed Premium

Het Academisch Ziekenhuis Groningen (AZG) heeft het geplande transport vanuit Frankrijk van de ‘hoogste kraan ter wereld’ uit juridische motieven moeten annuleren. De kraan was nodig voor het plaatsen van het geraamte van een hangar ten behoeve van de nieuwbouw van een traumaheliplatform op het dak van het ziekenhuiscomplex. Het AZG wil wachten met de nieuwbouw totdat alle juridische bezwaarprocedures formeel zijn afgerond. Naar verwachting gaat de behandeling van de bezwaren nog enkele maanden in beslag nemen.

Die mededelingen heeft advocaat T. Knoop, namens de ziekenhuisdirectie, gedaan tegenover bestuursrechter mr. P. Vermeulen.

De Bewonersorganisatie Binnenstad Oost zag in de nieuwe toezegging aanleiding de eerder aangekondigde procedure voor een gedwongen bouwstop alsnog in te trekken.

Het ziekenhuis beschikt weliswaar al geruime tijd over een bouwvergunning van de gemeente, maar die blijkt achteraf ten onrechte te zijn afgegeven. De gemeente heeft verzuimd te checken of is voldaan aan een standaardbepaling in de Wet ziekenhuisvoorzieningen. Zonder een fiat op dat terrein is het afgeven van een bouwvergunning formeel niet mogelijk.

Reageer op dit artikel