nieuws

Ambtenaren werken op een parkeerplaats

bouwbreed

De provincie Friesland brengt vijftig tot zeventig ambtenaren mogelijk onder in kantoorunits die op een parkeerplaats worden gezet.

Gedeputeerde Staten zien zich gedwongen tot deze noodgreep door het nijpende ruimtegebrek waarmee de provinciale organisatie kampt. De kosten voor de tijdelijke huisvestingsoperatie zijn geraamd op 400.000 tot 600.000 euro.

De beoogde parkeerlocatie is gevestigd onder de ‘poten’ van het Hege Hûs, een provinciaal pand dat vlakbij het Provinciehuis is gevestigd. Voordeel is dat de ambtenarij op die manier niet over de stad verspreid raakt. Nadeel is dat voor de bouw van de units een Europese aanbesteding nodig is. Deze procedure neemt op z’n minst drie maanden in beslag. Het huren van een leeg kantoorpand op een andere locatie in Leeuwarden is een mogelijk alternatief. De kosten zijn nagenoeg gelijk. De voorkeur van GS gaat uit naar de eerste optie.

Provinciale Staten moeten nog groen licht geven voor de verhuisoperatie.

Reageer op dit artikel