nieuws

Altera handelt voor 84 miljoen

bouwbreed Premium

Vastgoedfonds Altera heeft vorig jaar transacties verricht ter waarde van ruim 84 miljoen euro. Altera werkt speciaal voor pensioenfondsen in Nederland.

De grootste omzet komt uit de sector woningen. In zeven gemeenten zijn restanten uitpondwoningen verkocht aan een particuliere woningmaatschap. Een wooncomplex in Soest met ruim tweehonderd appartementen is na een besloten inschrijving gegund aan een professionele uitpondorganisatie. De transacties leverden Altera 30 miljoen euro op.

Op de kantorenmarkt ging voor 15 miljoen euro van de hand. In Grootegast werd een gebouw verkocht aan de gemeente. In Rotterdam ging een object aan de Rochussenstraat over naar een particulier. De opbrengst van beide verkopingen bedraagt vijftien miljoen euro.

Altera vulde de portefeuille winkels aan met vijf supermarktpanden van Ahold in diverse gemeenten. De transactie bedroeg zestien miljoen tegen een bruto aanvangsredement van 7,4 procent.

Dit jaar verwacht Altera verder uit te breiden door het toetreden van nieuwe pensioenfondsen die hun vastgoedportefeuilles inbrengen.

Reageer op dit artikel