nieuws

McDonalds bouwt stevig in Duitsland

bouwbreed

Hamburgerketen McDonalds heeft vorig jaar in Duitsland voor 408 miljoen gulden geïnvesteerd in nieuwbouw en renovatie. McDonalds Deutschland bouwde zelf voor bijna driehonderd miljoen. Franchise-nemers voegden aan dat bedrag nog eens ruim honderd miljoen gulden toe.

Als onbetwist kampioen van de snelle hap is McDonalds in Duitsland bezig met een opmerkelijke zegetocht. Per hoofd van de bevolking werken de oosterburen inmiddels jaarlijks voor 67 gulden aan producten van McDonalds naar binnen. In 2000 werden 91 nieuwe restaurants geopend, tien meer dan in 1999. Het netwerk van McDonald in Duitsland telde bij de jaarwisseling 1091 vestigingen. Bij de hamburgerketen, die zorgt voor een werkgelegenheid van 55.000 personen, komen dagelijks 1,9 miljoen klanten over de vloer.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels