nieuws

Extra investeringen in landschap bepleit

bouwbreed

De leefbaarheid van Nederland komt in gevaar als er niet snel extra in natuur en landschap wordt geïnvesteerd. Het komende decennium is jaarlijks 3 miljard gulden nodig om te voorkomen dat natuur en recreatie het verliezen van woningbouw en bedrijfsterreinen. Dat vinden dertien organisaties die zich in Nederland Natuurlijk hebben verenigd.

De uitbreiding en kwaliteitsverbetering van natuur en recreatie verloopt volgens de organisaties nu te langzaam. Een investering van 3 miljard per jaar zou zich snel terugverdienen door een beter woon- en vestigingsklimaat, een betere volksgezondheid en extra werkgelegenheid op het platteland.

Nederland Natuurlijk begint dinsdag in Den Haag haar campagne voor de natuur. Deze zal ten minste tot aan de verkiezingen van 2002 duren.

Met de campagne willen de deelnemende organisaties de motie Nationaal Natuuroffensief van de fractievoorzitters van D66, PvdA en GroenLinks in de Tweede Kamer concreet invullen. In deze motie dringen De Graaf, Melkert en Rosenmöller aan op versterking en versnelling van het natuurbeleid.

In Nederland Natuurlijk zijn organisaties als Natuurmonumenten, ANWB en Unie van Waterschappen verenigd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels