nieuws

Amsterdammer rijdt in op wegwerker

bouwbreed

Een 29-jarige Amsterdammer is woensdagavond in Nijmegen ingereden op een wegwerker. De man is later die avond aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, aldus de Nijmeegse politie. De Amsterdammer reed de stad uit op een doorgaande weg. In die weg wordt een brug vervangen, waardoor er lange files staan. De Amsterdammer wilde de file omzeilen door over het fietspad te rijden.

Op het fietspad was een 30-jarige Arnhemse wegwerker aan het werk. Die zag de automobilist aankomen en gaf hem een stopteken. De Amsterdammer reed echter gewoon door. De wegwerker moest zich met een sprong in veiligheid stellen. Omdat andere wegwerkers het kenteken genoteerd hadden, kon de politie de man later aanhouden. Hij is in verzekering gesteld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels