nieuws

Bouwbeurs grootste ooit gehouden

bouwbreed

‘Grensverleggend bouwen’ is het thema van de Internationale Bouwbeurs die volgende week in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden. Cobouw blikt vandaag in de special Bouwbeurs 2001 alvast vooruit.

Ruim 1100 exposanten presenteren zich tot en met zaterdag 10 februari op zo’n 62.000 vierkante meter beursvloer. Daarmee is deze bouwbeurs de grootste overdekte beurs ooit in Nederland gehouden. Beursmanager Wisgerhof rekent op meer dan 100.000 bezoekers. “Maar”, zo houdt hij een slag om de arm, “het beursbezoek is nu eenmaal sterk afhankelijk van het weer.”

De exposanten hebben in elk geval van de beursorganisator handvatten gekregen om zoveel mogelijk bezoekers te trekken. Afspraken maken op de beurs en zoveel mogelijk relaties uitnodigen zijn volgens Wisgerhof de beste manieren om mensen naar de beurs te krijgen.

M. van Hezik, voorzitter van de adviescommissie Internationale Bouwbeurs, zegt in de bijlage dat hij zich keer op keer verbaast over de hoeveelheid geld die bedrijven in hun stands steken.

Tijdens de laatste editie van de beurs, in 1999, was dat in totaal een bedrag van ruim 70 miljoen gulden. “En de verwachting is dat dat bedrag dit jaar zal worden overtroffen”, aldus Van Hezik.

De voorzitter van de adviescommissie roemt het concept van de beurs, dat in zijn ogen het beste is dat op beursgebied bestaat. “Het heeft door de jaren heen heel veel moeite gekost bedrijven ervan te overtuigen dat het goed is als ze naast hun concurrent staan. Het versterkt het product en geeft de bezoeker een enorm gevoel van overzichtelijkheid.”

Die overzichtelijkheid staat bij de beursorganisatie dan ook centraal. Goede bewegwijzering en zelfs het aanbieden van internet waarop exposanten kunnen worden gezocht, moeten voorkomen dat bezoekers gaan dolen. “Maar”, verzekert manager Wisgerhof, “keer op keer is dat een hele klus.”

Bouwprijs

Naast de nodige noviteiten is er in de beursbijlage ook ruim aandacht voor de negen genomineerde voor de Nederlandse Bouwprijs. Deze prestigieuze prijs, een beeldje van de Nederlandse kunstenares Marte Röling wordt maandagavond tijdens een heuse gala-avond uitgereikt. Voor dit spektakel is de crème de la crème van de Nederlandse bouw uitgenodigd.

Vanaf pagina 13: Special Bouwbeurs.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels