nieuws

Zes hectare kantoor van Blauwhoed op ov-knoop

bouwbreed

Blauwhoed Vastgoed BV krijgt volgens een nieuwe raamovereenkomst met de gemeente Rotterdam het recht 60.000 vierkante meter kantooroppervlak te ontwikkelen rond de Kralingse Zoom. Tot de grootschalige ontwikkelingen rond het ov-knooppunt behoort ook een uitbreiding en verbetering van het onbemande vervoerssysteem ParkShuttle.

Blauwhoed heeft een sterke positie in het gebied en heeft eerder rechten opgebouwd door zijn actieve rol bij de ontwikkeling van de Brainparken I en II. In totaal worden 117 duizend vierkante meter kantoorruimte, drieduizend parkeerplaatsen en drieduizend vierkante meter voorzienin-gen gerealiseerd rond Kralingse Zoom. Een landschapsbrug over de A16 vormt een verbinding van Rotterdam met Capelle.

De vastgoedontwikkeling is onderdeel van een totaalplan om van Kralingse Zoom een ‘overstapmachine’ te maken waar reizigers snel kunnen wisselen van verkeersmodaliteit. Het transferium op de locatie naast de A16 heeft een capaciteit van 2100 parkeerplaatsen. Naast de huidige metro- en busverbindingen wordt hier ook TramPlusverbinding aangelegd.

ParkShuttle

De proef met het computergestuurde vervoersysteem ParkShuttle, dat het knooppunt Kralingse Zoom als vertrekpunt heeft, wordt uitgebreid. Vervoersbedrijf Connexxion gaat tweemaal grotere wagentjes inzetten, die twintig personen kunnen vervoeren naar de bedrijven van het park Rivium. Door aanleg van een tweede baan kunnen de wagens elkaar passeren en worden vertragingen voorkomen. Iedere drie minuten kan een wagentje vertrekken. Dat is nu nog iedere zeven minuten. Ook wordt het tracé verlengd tot 1700 meter en het aantal halteplaatsen vergroot.

Connexxion verwacht dat het huidige aantal van vijfhonderd gebruikers kan worden opgevoerd tot 1500 à 2000 per dag. Van januari 2002 tot de voltooiing van het nieuwe systeem in de zomer van 2003 zet Connexxion taxibusjes in.

Reageer op dit artikel