nieuws

Woonbootbewoners vrezen baggerwerk

bouwbreed

De grootscheepse baggeroperatie in de kanalen in de Groninger binnenstad heeft onrust veroorzaakt bij woonbootbewoners.

Booteigenaren in het Reitdiep, waar baggeraars hun werkzaamheden uitvoeren, vrezen dat vanuit de verontreinigde bodem gevaarlijke gassen vrijkomen die hun boten kunnen binnendringen.

De angst wordt mede ingegeven door het gebruik van speciale drukcabines die de baggeraars gebruiken om eigen gezondheidsrisico’s te vermijden. Dat geeft de betrokken woonbootbewoners het idee dat de operatie niet helemaal veilig is. De verontruste bewoners hebben een alarmbrief naar de gemeente en het waterschap Hunze en Aa gestuurd. Het waterschap is verantwoordelijk voor de operatie, maar ontzenuwt de berichten. In het water wordt een scherm opgetrokken dat voorkomt dat de gassen de boten binnendringen.

Reageer op dit artikel