nieuws

Westfield stopt procedure tegen RNA

bouwbreed Premium

Het Australische vastgoedbedrijf Westfield heeft de procedure die het had aangespannen tegen het Rotterdamse vastgoedfonds Rodamco North America ingetrokken. Dat heeft een woordvoerder van Westfield bevestigd.

Westfield stelde eerder dat RNA een uitspraak van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam, van 15 november, zou hebben genegeerd. “Nadat gesprekken met RNA, hebben we besloten de procedure in te trekken”, aldus Westfield.

Het Australische bedrijf verwierf in augustus een belang van 24 procent in RNA en wil daar de macht grijpen. RNA verzet zich daartegen. Onlangs maakte RNA bekend met verscheidene partijen in gesprek te zijn over een bod op het bedrijf. Volgens Westfield mocht dat niet, volgens de uitspraak van de Ondernemingskamer.

RNA was en is zich van geen kwaad bewust. Volgens het bedrijf mag het steun verlenen aan een mogelijk openbaar bod.

Reageer op dit artikel