nieuws

Waddinxveen ruziet om winkelcentrum

bouwbreed

Politieke partijen in Waddinxveen ruziën heftig over de bouw van een winkelcentrum. Ook binnen enkele politieke partijen is ruzie ontstaan. Het CDAis een offensief begonnen en bestookt het college van B en W met vragen.

De fractievoorzitter van de VVD, T. van der Torren, verschilt ernstig van mening met de verantwoordelijk wethouder, zijn partijgenoot M. Wientjens-van der Velden en heeft om die reden zijn fractie verlaten. Hij zit nu als onafhankelijk lid in de raad.

In Waddinxveen wordt al meer dan 25 jaar heftig gediscussieerd over de bouw van een dorpshart. Met projectontwikkelaar PCW, een gelegenheidscombinatie van MABen William Properties, is een paar jaar geleden een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De rechter was het eens met de bezwaren van omwonenden en veegde het plan van tafel. De gemeente liet daarna zonder medeweten van PCW een nieuw plan maken. PCW is daar woedend over en heeft met juridische stappen gedreigd.

Het college en de ontwikkelaar zijn nu overeengekomen twee deskundigen in te schakelen, die zich over de ontstane situatie gaan buigen. Dat gaat de gemeente ten minste 25.000 gulden kosten. Hoewel de gemeente de gesprekken van en met de deskundigen geen bemiddelingspoging wil noemen, gaan ingewijden ervan uit dat wordt onderhandeld over de hoogte van de afkoopsom aan de projectontwikkelaar. Dat zou om enkele miljoenen guldens gaan.

Reageer op dit artikel