nieuws

VN-deskundigen willen verbetering Europese tunnels

bouwbreed Premium

VN-transportdeskundigen bevelen Europese landen aan de veiligheid van honderden tunnels te verbeteren. In een rapport dat de Economische Commissie voor Europa (ECE) van de VN opstelde naar aanleiding van drie ernstige ongelukken in Europese tunnels sinds 1999, doen experts in totaal 43 aanbevelingen.

De VN-deskundigen willen onder meer dat vrachtwagens worden uitgerust met brandblussers en dat er voorlichtingscampagnes komen om chauffeurs duidelijk te maken wat ze in noodgevallen moeten doen. “Het doel is het risico van ongelukken te verkleinen en om de gevolgen van ongelukken te verminderen als die toch gebeuren”, zei Jose Capel Ferrer, de directeur van de transportafdeling van de ECE.

Het rapport bevat volgens Ferrer een uitgebreide opsomming van maatregelen die niet alleen van groot belang is voor regeringen, maar ook voor internationale organisaties en tunnelexploitanten.

Reageer op dit artikel