nieuws

Van Leeuwen Buizen schrapt honderd banen

bouwbreed Premium

Handelsonderneming Van Leeuwen Buizen uit Zwijndrecht schrapt in Nederland honderd arbeidsplaatsen. Op de buitenlandse vestigingen van de firma met 27 kantoren in drie continenten gaan nog eens zeventig banen verloren.

Van Leeuwen maakte deze herfst furore door voor een gewicht van ruim 600 ton speciale buizen te leveren die zijn gebruikt bij de berging van de Russische onderzeeër Koersk.

De saneringen tot een personeelsbestand van 930 medewerkers zijn volgens de directie dringend noodzakelijk om elders in het bedrijf omvangrijke investeringen te doen. Plan is miljoenen euro’s uit te trekken voor logistiek en communicatietechnologie. Als doel wordt aangegeven de verbetering van de efficiëntie en de service aan de klanten. Bij de verliesgevende werkmaatschappij in Zwijndrecht zullen 88 arbeidsplaatsen vervallen.

Volgens de directie is na een aantal slechte jaren de situatie bij de Van Leeuwen Buizen Groep in 2001 duidelijk verbeterd. In de eerste helft van het jaar bleek een bescheiden winst mogelijk. Het resultaat wordt echter onvoldoende geacht om een antwoord te geven op het hoge kostenniveau en de verslechterende marktomstandigheden. Inzet is via de sanering weer een acceptabel winstniveau te bereiken.

Begin dit jaar trok Van Leeuwen zich terug uit de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel