nieuws

Programma berekent afzet kozijnenfabriek

bouwbreed Premium

InterConnection ontwikkelde onder de noemer Win!Local een ‘geomarketing’ systeem voor de kozijnenindustrie. Die kan daarmee op een regionaal niveau prijzen voor de Europese markt berekenen. Daarmee krijgen fabrikanten in de visie van de Oostenrijkse leverancier extra mogelijkheden om de productie te sturen. Tot aan de zomer van het volgende jaar verkent het Oostenrijkse bedrijf alle markten van de EU.

Over het geheel genomen is de Europese kozijnenfabriek een kleine tot middelgrote onderneming, die een bepaalde regio belevert. Dergelijke bedrijven profiteren niet of nauwelijks van wat rapporteurs over de landelijke kozijnenmarkten meedelen.

Kleine en middelgrote bedrijven kunnen met de programmatuur per regio van een land de afzet berekenen en inzicht krijgen in de ontwikkeling van nieuwbouw en renovatie en dus in de behoefte aan kozijnen.

De programmatuur gaat uit van een econometrisch model waarmee ook landelijke bedrijven de afzet, al dan niet per vertegenwoordiger of wederverkoper, kunnen structureren. InterConnection verkoopt het kozijnenprogramma in de vorm van een module die een bepaalde regio beslaat.

InterConnection, Wenen, (43) 1 585462330.

Reageer op dit artikel