nieuws

Onafhankelijk onderzoek fundering moet Groningse kopers geruststellen

bouwbreed Premium

Heijmans Vastgoed heeft in een brief aan de kopers van de woningen in de nieuwbouwwijk De Eilanden in Groningen een onafhankelijk bouwkundig onderzoek naar de kwaliteit van de aangelegde funderingen aangekondigd.

Onlangs ontstond commotie rond de bouwkundige kwaliteit.

Met het onafhankelijke onderzoek, uitgevoerd door de Vereniging Eigen Huis, wil Heijmans Vastgoed, nadat de dienst Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente de nieuwbouw al had goedgekeurd, de ontstane onrust wegnemen.

Aanleiding voor de onrust vormde het feit dat inspecteurs van Bouw- en Woningtoezicht zich niet bepaald enthousiast uitlieten over de wijze waarop de werkzaamheden aan de funderingen zijn uitgevoerd. Zij zouden de nieuwbouw gekwalificeerd hebben als ‘zes min’. Daardoor ontstond nogal wat onrust onder de kopers.

Heijmans Vastgoed bouwt in de nieuwe wijk De Eilanden 79 van de in totaal tweehonderd geplande woningen.

Reageer op dit artikel