nieuws

Nieuwe Steen koopt NSI Management

bouwbreed Premium

Nieuwe Steen Investments, opgericht door Jo Roelof Zeeman, koopt NSI Management, het bedrijf van Ed en Jo Roelof Zeeman dat voor Nieuwe Steen als extern fondsbeheerder is opgetreden. Het vastgoedbeheer van Nieuwe Steen blijft in handen van Zeeman Vastgoed Beheer.

Sinds de oprichting van Nieuwe Steen Investments (NSI) in 1993 is het beheer van het fonds in handen geweest van NSI Management. Reden hiervoor was dat NSI te klein was om zelf een volwaardige beheerorganisatie in te richten. Inmiddels is het fonds zo groot geworden dat het wel kan.

In het jaarverslag over 2000 had NSI al aangegeven NSI Management over te willen nemen mits dit mogelijk zou zijn zonder aantasting van de vermogenspositie en zonder gevolgen voor de kostenstructuur van NSI. NSI betaalt 2 miljoen euro voor de aandelen NSI Management. Dat is ongeveer negen keer de jaarwinst over 2000. NSI verwacht de overnamesom in vijf jaar terug te kunnen verdienen.

Het dagelijks beheer van het vastgoed van NSI blijft in handen van Zeeman Vastgoed Beheer (ZVB). Wel is de beheerovereenkomst aangepast. NSI is niet langer verplicht vastgoed in beheer te geven bij ZVN. Daarnaast heeft NSI een optie ZVB te verwerven tegen een prijs van tien maal de winst voor belastingen. Daar staat de plicht tegenover ZVBte verwerven bij opzeggen van de beheerovereenkomst en bij vermindering van de beheerportefeuille in enig jaar met 15 procent.

Reageer op dit artikel