nieuws

Meer leveranciers dingen mee naar VSK-prijs

bouwbreed Premium

Tien producten zijn genomineerd voor de VSK-prijs 2002. Die wordt uitreikt tijdens de vakbeurs VSK 2002 die van 4 tot en met 8 februari in de Utrechtse Jaarbeurs plaatsvindt. De jury kreeg meer producten voorgelegd dan voorgaande keren.

Wilo uit Beverwijk monteerde onder de aanduiding Stratos een gelijkstroommotor met permanentmagneet op een verwarmingspomp. Zo gaat er geen energie verloren met het opwekken van een magneetveld en draait de motor doorlopend op het optimale rendementspunt.

De pomp is van het type natloper en weerstaat temperaturen tot min tien graden Celsius. Comap uit het Belgische Beersel brengt een zelfuitbalancerende module voor cv-installaties die op elk type radiator past en automatisch het debiet regelt. Zo geven radiatoren altijd hun berekende warmte af.

Daalderop uit Tiel combineerde onder de noemer Multisolar een zonneboiler en een naverwarmer in de vorm van een HR-ketel. Het systeem vermindert zo het EPC en de energierekening omdat het ruimten en tapwater voor een aanmerkelijk deel volledig met zonne-energie kan verwarmen.

Sanitair

Hansgrohe uit Haarlem biedt met de Ibox Universal een water- en geluiddichte bouwkraan. Een dichtmanchet houdt spatwater bij de rozet tegen. De installateur hoeft maar één basisgarnituur op voorraad te houden inplaats van vier. De Ibox past op alle gangbare installatiesystemen. Box en kraanhuis zijn gescheiden waardoor trillingen niet worden overgebracht op de wand. Op de basis kunnen op een later moment de kranen gemonteerd.

Jada uit Heino biedt met de Rail-In een systeem om aangepast sanitair in te schuiven. Minder valide gebruikers kunnen zo langer in hun eigen woning blijven. Aangepast sanitair kan op de gewenste hoogte worden vastgezet op de 40 centimeter lange roestvast stalen rails.

Franke uit Helmond levert onder de aanduiding CMPX 531 een vandaalbestendig watervrij urinoir. ‘Watervrij’ voorkomt stank en kristallisatie. De stankafsluiter is een eenrichtingklep en bestaat uit een roestvast stalen element met een rubber membraan en hoeft niet gespoeld. Urine zakt door de capillaire werking in de afvoer. dat door de capillaire werking de urine naar beneden in de afvoer vloeit.

Ventilatie

De hoogrendements wasemkap van Itho uit Schiedam is bedoeld voor centrale mechanische ventilatiesystemen. Een suppletieventilator zuigt per uur zo’n 90 kubieke meter lucht weg. Een speciale plaat zet deze turbulente luchtstroom om in een laminaire. Zo komt er rond de kookplaat een luchtgordijn en voert zo 80 tot 90 procent van de kookdampen af.

Itho wijst verder op diens energiewoning waar het een warmtepomp en een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning combineert. Het systeem verwarmt in de winter, koelt in de zomer en voldoet aam de hoogste tapwaterklasse bij een vermindert energieverbruik.

Loctite uit Kontich presenteert onder het nummer 55 een vervanger van hennep met kit of ptfe-tape en bestaat uit een meervezelige kunststofdraad. Die wordt geïmpregneerd is met een pasta en dicht al dan niet gecombineerde metalen en kunststof koppelingen in sanitair en cv-systemen af.

Registratie

Syntess Software uit Gorinchem ontwikkelde met TriOpSys uit Maarssen programmatuur die het boeken van werkbonnen vereenvoudigt. Een apparaat met webbrowser stuurt monteurs aan, regelt kilometerregistratie en urenregistratie en houdt het verbruik van materialen bij. De monteur kan zonder eigen software toe. Het systeem vermindert de administratiekosten.

Reageer op dit artikel