nieuws

Imtech schrapt 650 banen bij Datelnet

bouwbreed

Imtech schrapt 650 banen bij dochterbedrijf Datelnet. De laatste aanwinst van de technisch dienstverlener uit Gouda dreigt af te steven op een verlies.

In een verklaring laat de raad van bestuur van Imtech weten “niet verheugd” te zijn over de ontwikkelingen bij ict-dienstverlener Datelnet. In mei bepaalden voormalig Datelnet-directeur H. Brus en Imtech de aankoopprijs op tien keer het verwachte bedrijfsresultaat. Nu blijkt dat Datelnet over 2001 geen winst maakt. Imtech verwacht dat de dochter volgend jaar wel bijdraagt aan de winst.

De aankoop is op 11 december geëffectueerd. Dit betekent dat de cijfers van de onderneming pas vanaf 1 januari gaan meetellen, zodat het verlies niet in de boeken van Imtech terechtkomt.

Imtech verwacht, zoals eerder al aangegeven, dat de winst per aandeel dit jaar lager uitkomt dan in 2000. De reden voor de teruggang ligt volgens de onderneming in de desinvesteringen van onder meer bedrijfsonderdelen Interpharm en Chemische Distributie.

Reageer op dit artikel