nieuws

Groninger nieuwbouwwijk krijgt drijvende villa’s

bouwbreed Premium

De nog te realiseren jachthaven van de geplande nieuwbouwwijk Reitdiep krijgt vijftien tot twintig drijvende villa’s van meer dan een half miljoen gulden per stuk.

De gemeente Groningen had al eerder plannen voor drijvende huizen in de wijk Meerstad, maar daar werd uiteindelijk van afgezien. De positieve ervaringen in Amsterdam en Almere met dergelijke drijvende villa’s – volgens de gemeente Groningen in niets te vergelijken met woonboten – zijn voor de plannenmakers echter aanleiding geweest de plannen opnieuw uit de kast te halen.

Overigens zal het nog zeker tot medio 2004 duren voordat de drijvende woningen worden opgeleverd. Eerst moet de jachthaven nog worden uitgegraven, die het hart moet vormen van de nieuwe woonwijk Reitdiep.

Momenteel zijn de werkzaamheden aan de eerste fase van Reitdiep in volle gang. Rond de nieuwe jachthaven met driehonderd ligplaatsen zijn circa 150 woningen en kantoren voorzien, alsmede een supermarkt en een maritiem centrum.

De gemeente zoekt voor het project momenteel nog naar een geschikte projectontwikkelaar en een architect, die de plannen verder moeten uitwerken.

Reageer op dit artikel