nieuws

Groningen houdt vast aan snelle nieuwbouw kantoren

bouwbreed Premium

De gemeente Groningen houdt onverminderd vast aan de geplande bouw van talloze kantorenlocaties in de Martinistad. Dit ondanks dreigende leegstand als gevolg van de minder goed draaiende economie, de malaise in de ICT-sector, een afnemende vraag naar kantoren na 11 september en de veelvuldig vrijkomende KPN-kantoren als gevolg van de aangekondigde massa-ontslagen.

Volgens de Groningse wethouder K. Schuiling van Economische Zaken is de verwachte crisis op de kantorenmarkt van tijdelijke aard.

De stad Groningen bedient op dit moment al 70 procent van de gehele kantorenmarkt boven de lijn Zwolle. Met de geplande aanleg van onder meer het Europapark, het grootste kantorenpark van Noord-Nederland, groeit dat aandeel nog veel verder. Het gemeentebestuur erkent dat er door het snel groeiende kantorenbestand en de verwachte afnemende vraag het komende jaar vele vierkante meters kantoorruimte leeg zullen blijven staan. Toch is dat voor het college van B en W van Groningen geen reden het bestaande beleid te wijzigen.

Wethouder Schuiling is van mening dat 2002 inderdaad een moeilijk jaar wordt voor de kantorenmarkt, maar dat de situatie zich vanaf 2003 zal herstellen. “In het verleden hebben we weleens de fout gemaakt geplande bedrijfslocaties bij economische tegenwind te gebruiken voor woningbouw, waardoor we later met een enorme krapte op de kantorenmarkt werden geconfronteerd”, aldus Schuiling. “Zo’n fout moeten we niet opnieuw maken.”

Reageer op dit artikel