nieuws

Geld voor restauratie authentieke Surinaamse plantage

bouwbreed Premium

Staatssecretaris Van der Ploeg van Cultuur heeft 350.000 euro (770.000 gulden) beschikbaar gesteld voor de restauratie en herbestemming van de Plantage Frederiksdorp in Suriname.

De historische gebouwen op deze plantage bevinden zich in een slechte staat. Met de bijdrage kunnen ze worden gerestaureerd, waarna ze een toeristische bestemming krijgen. Hiermee is het onderhoud van de gebouwen gegarandeerd.

Er zijn maar weinig plantages die nog zo compleet zijn als Frederiksdorp. Het dorp is daarmee uniek voor Suriname.

In 1747 werd begonnen met de bouw van de Plantage Frederiksdorp. Van origine was het een koffieplantage, vanaf 1893 werd er cacao verbouwd. Ook vestigden zich kleine landbouwers op het terrein. De plantage had in vroegere dagen een brede functie: er waren een ziekenhuis, een politiepost en een gevangenis gevestigd.

Reageer op dit artikel