nieuws

Ex-politicus gebeten hond in Curaçaose luchthavenaffaire

bouwbreed Premium

Ex-gedeputeerde J. Middelhof van Curaçao lijkt de gebeten hond te worden in de affaire rond de luchthaven op het eiland. In de aanloop naar de uitbreiding is kwistig met geld gestrooid zonder dat er werk voor werd verricht. Daar werden een familielid en een partijgenoot van Middelhof fors rijker van.

Het bestuurscollege heeft aangifte gedaan. Met het op handen zijnde onderzoek kan een beerput open gaan die Middelhof en anderen de kop kan kosten. Middelhofs opvolger, D. Dick, heeft aangifte gedaan in verband met bestedingen in opdracht van de raad van commissarissen van Curinta NV, de overheids-NV die de luchthaven beheert. De Stichting Overheids Accountants Bureau (SOAB) had geconstateerd dat voor de verbetering van de infrastructuur rond de luchthaven een stempel van de Dienst Openbare Werken (DOW) valselijk is gebruikt om de aanneemsom te kunnen verhogen.

Bovendien heeft Middelhof, die tevens president-commissaris was van Curinta, bij verschillende gelegenheden zijn bevoegdheden overschreden. Hij tekende lukraak declaraties van leden van de door hem ingestelde nieuwbouwcommissie, waaronder een oom en een partijgenoot van Middelhof.

Reageer op dit artikel