nieuws

Duitsland verbreedt snelweg Aken-Keulen

bouwbreed

De Duitse regering zegt grote haast te willen maken met de verbreding tot zes rijstroken van A4 tussen Aken en Keulen. De snelweg vormt een vitale oostwest-verbinding tussen de Benelux en Duitslands belangrijkste economische centra.

De verkeersbelasting op het traject bedraagt momenteel dagelijks 60.000 voertuigen. Prognose is dat de drukte tot 2010 zal toenemen tot 90.000 auto’s. Afgelopen jaren het vrachtverkeer van en naar de havens van Antwerpen en Rotterdam aanzienlijk toegenomen. De rechter rijstroken tonen dikwijls het beeld van een onafzienbare optocht van vrachtwagens.

Begin december is begonnen met de aanpassing van het wegvak tussen klaverblad Kerpen en knooppunt Keulen-West. Voor de werkzaamheden is 76,4 miljoen euro uitgetrokken.

Op de 51 kilometer die Aken van Keulen scheiden, is de A4 over zes kilometer zesstrooks. Over een lengte van 20 kilometer vinden bouwwerkzaamheden plaats. De overige 25 kilometer liggen nog op de tekentafel of wachten op uitvoering. De totale verbetering van de snelweg A4 van Aken tot Keulen vergt 296 miljoen euro.

Reageer op dit artikel