nieuws

Delft mag tunnel bouwen als geld er is

bouwbreed

Delft mag de spoortunnel en het nieuwe station in fasen bouwen. Minister Netelenbos (verkeer) voelt er echter niets voor de gemeente al te laten starten als nog niet de volledige financiering rond is. Ze verwacht binnen enkele weken een overeenkomst te sluiten met het gemeentebestuur.

In deTweede Kamer gingen stemmen op Delft eerder te laten beginnen met de aanleg van de tunnel. De financiering van het tweede deel zou dan later kunnen worden geregeld.

Netelenbos vroeg de Kamer ruimte de onderhandelingen met Delft af te maken. Ook moet ze nog met collega-minister Pronk (VROM)praten over een bijdrage aan het project in het kader van meervoudig ruimtegebruik.

Het is de bedoeling dat de 1,1 miljard gulden kostende tunnel deels met privaat geld wordt aangelegd. De Tweede Kamer stelde enkele jaren geleden al een bijdrage van 360 miljoen gulden beschikbaar, geld dat werd weggehaald bij de A4 Midden-Delfland. Inmiddels is de financiering voor ongeveer 800 miljoen gulden rond.

Reageer op dit artikel