nieuws

Conflict over verkoop bewoond vakantiehuis

bouwbreed Premium

De verkoop van een permanent bewoonde recreatiewoning in het park Hazeleger in Wolfheze is vastgelopen op onenigheid tussen de provincie Gelderland en de gemeente Renkum over het gedoogbeleid ten aanzien van permanente bewoning van vakantiehuizen.

De kopers vinden de dreiging dat het park geen woonbestemming krijgt reden van de koop af te zien. De verkopers nemen dit niet en vragen de kortgedingrechter in Arnhem de koop van de 910.000 gulden kostende woning te bekrachtigen.

De huidige eigenaars hebben het huis sinds 1994 in bezit en woonden daar alle twaalf maanden van het jaar. De gemeente Renkum gedoogt deze situatie al jaren, met de bedoeling dit gedoogbeleid door middel van een bestemmingsplanwijziging formeel te maken.

De provincie Gelderland wil hier een stokje voor steken door geen goedkeuring aan dit plan te hechten. Een beroepsprocedure van de gemeente Renkum tegen de provincie kan twee tot drie jaar duren.

De kortgedingrechter doet binnen twee weken uitspraak in het geschil over de koopovereenkomst.

Reageer op dit artikel