nieuws

Centrum particuliere bouw in Groningen

bouwbreed Premium

Een Centrum voor Particuliere Bouw (CPB). Als het aan het college van B en W van Groningen ligt, wordt dit centrum in de stad gerealiseerd. Doel van het centrum is om groepen burgers en lokale maatschappelijke organisaties die nieuwbouwplannen hebben, te helpen en te ondersteunen bij de uitvoering van die plannen.

Het CPB is een initiatief van de Vereniging Huiseigenaren Oosterpoort, woningcorporatie Nijestee en de gemeente Groningen. Het centrum sluit aan bij de recent verschenen nota ‘Wonen in de 21ste eeuw’ van het ministerie van VROM. Achterliggende gedachte in deze nota is dat de consument vooraan in het bouwproces moet komen te staan. Ook sluit het CPB aan bij het beleidsvoornemen van staatssecretaris Remkes die in de Nota Wonen stelt dat in 2005 zo’n 30 procent van de landelijke bouwopgave via particuliere opdrachtgevers tot stand moet komen.

Reageer op dit artikel