nieuws

Breevast nieuwe eigenaar Brusselse ‘Financietoren’

bouwbreed Premium

Projectontwikkelaar en vastgoedbelegger Breevast heeft voor een bedrag van 276 miljoen euro (607,2 miljoen gulden) de ‘Financietoren’ in Brussel gekocht van de federale Belgische regering.

In dit grootste overheidsgebouw in de Brussel is het ministerie van Financiën gevestigd, dat het gebouw blijft huren. Breevast zal het gebouw renoveren.

De transactie past in een pakket verkopen van overheidsgebouwen van de federale regering, die de schatkist in totaal 319 miljoen euro (701,8 miljoen gulden) heeft opgebracht.

De minister voor overheidsbedrijven en overheidsgebouwen, R. Daems, toonde zich uiterst tevreden met de opbrengst van de Financietoren. Breevast betaalde voor dit gebouw dubbel zoveel als waarop de minister had gerekend.

Breevast is al langer actief op de Belgische markt. Een belangrijk deel van de portefeuille van de groep is ondergebracht bij de beursgenoteerde vastgoedmaatschappij Electrorail.

Onlangs kocht verzekeringsmaatschappij Axa reeds het gebouw van het federale ministerie van Sociale Zaken voor 31,5 miljoen euro (69,30 miljoen gulden). Ook een ander gebouw van de belastingdienst aan de Paleizenstraat en een deel van het Résidence Palace aan de Wetstraat werden eerder al verkocht.

Reageer op dit artikel